Login Clienti
Nume cont: Parola:

Home Despre Noi Informatii financiare Clienti Servicii Cariere Contact Ajutor
Taxe si comisioane online Cont demo tranzactionare online
 
Cautare in site  
 
> Stiri > Analiza > Comunicate > Curs > Indici > Rapoarte > NewsIn

Analizele, comentariile si opiniile exprimate de terte persoane in aceste paginireprezinta punctul de vedere al autorilor acestora si nu angajeaza in nici un fel raspunderea Estinvest S.A.

Sunteti pregatiti spiritual sa deveniti investitori ? 07.10.2003
Robert T. Kiyosaki ,Ghidul investitorului , Editura Amaltea.  

Tatal meu bogat spunea adesea:"Banii sint intodeauna ce vrei tu sa fie". Voia sa spuna ca banii sunt doar o notiune in mintea si in gindurile noastre. Daca cineva spune:"E greu sa cistigi bani",atunci probabil ca este intr-adevar greu sa-i cistigi. Daca cineva spune "N-am sa fiu niciodata bogat" sau "E greu sa te imbogatesti",atunci probabil ca aceste lucruri sint adevarate pentru persoana respectiva. Daca cineva spune "Singurul mod de a te imbogati este sa muncesti din greu",atunci persoana respectiva va munci probabil din greu. In cazul in care cineva spune:"Daca as avea o multime de bani,i-as depune la banca pentru ca n-as sti ce sa fac cu ei",atunci probabil ca asa s-ar si intimpla. Ati fi surprinsi sa constatati cit de multi oameni gindesc asa si fac ceea ce gindesc. Daca cineva spune:"Investitiile sint riscante",atunci ele devin riscante pentru persoana respectiva. Caci tatal meu bogat spunea:"Banii sunt intodeauna ce vrei tu sa fie".

Cu multi ani in urma,tatal meu bogat mi-a explicat ca investitiile nu sint deloc ceea ce cred oamenii ca sunt. El mi-a spus:
-" Oamenii cred ca investitiile sunt un proces care implica multa emotie si tragedie. Ei cred ca investitiile inseamna foarte mult risc,noroc,sincronizare si ponturi fierbinti. Unii realizeaza faptul ca nu stiu mai nimic despre acest subiect al investitiilor,astfel ca isi incredinteaza banii si sperantele altcineva in care au mai multa incredere decit in ei insisi. Alti asa-zisi investitori vor sa dovedeasca faptul ca stiu mai multe lucruri decit ceilalti oameni...asa ca ei fac investitii,sperind sa pacaleasca piata bursiera. Dar chiar daca multi considera aceste operatiuni ca fiind investitii,ele nu sint deloc investitii in conceptia mea.
Pentru mine,investitiile implica un plan bine conceput si sunt un proces monoton,plictisitor si chiar mecanic de imbogatire."

 
Aveti alta parere?
Va puteti face cunoscute opiniile referitoare la piata de capital din Romania folosind opinii@estinvest.ro

 
 
Trimite unui
prieten
Tipareste
pagina
Solutionarea alternativa a litigiilor in domeniul financiar non-bancar
www.salfin.ro
Bursa de valori Bucuresti
www.bvb.ro
Depozitarul Central
www.depozitarulcentral.ro
Comisia nationala de valori Mobiliare
www.asfromania.ro
Banca Nationala a Romaniei
www.bnr.ro
 
 
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE  |   TERMENI SI CONDITII  |  HARTA SITE  |   SANCTIUNI INT. ©2003 Estinvest SA. Toate drepturile rezervate.