Login Clienti
Nume cont: Parola:

Home Despre Noi Informatii financiare Clienti Servicii Cariere Contact Ajutor
Taxe si comisioane online Cont demo tranzactionare online
 
Cautare in site  
 
> Stiri > Analiza > Comunicate > Curs > Indici > Rapoarte > NewsIn

Informare BVB implementare mecanism de intrerupere a volatilitatii 29.11.2019

Va informam ca incepand cu data de 2 decembrie 2019, Bursa de Valori Bucuresti va implementa mecanismul de intrerupere a volatilitatii, pentru actiunile din componenta indicilor BET si BET-FI, precum si pentru actiunile internationale tranzactionate in cadrul pietei reglementate.
 

Mecanismul Volatility Interruption (VI) este o modalitate de protectie in conditiile unor fluctuatii ample ale pretului de piata, produse intr-un interval de timp foarte scurt, avand rolul de a semnaliza public si in timp real momentul in care pretul format de cerere si oferta prezinta un anumit grad de volatilitate.

Acest mecanism are ca principiu trecerea pietei dintr-o stare de tip executie continua intr-o stare de tip licitatie pentru o scurta perioada de timp in momentul in care pretul potential al unei tranzactii depaseste o anumita limita (sau prelungirea unei stari de tip licitatie in conditiile in care pretul potential de fixing depaseste o anumita limita). Scopul modificarii starii pietei este de a acorda suficient timp participantilor sa reactioneze la noile conditii de piata.

Totodata, incepand cu aceeasi data, durata etapelor premergatoare algoritmilor de fixing din piata Regular (codificare: REGS) se va majora cu un interval de dimensiune aleatoare cuprinsa intre 0 si 30 de secunde, afectand, in consecinta, momentele efective de schimbare a starilor de piata corespunzatoare.
 
Daca doriti mai multe detalii cu privire la mecanismul de intrerupere a volatilitatii va rugam nu ezitati sa ne contactati!
 
Echipa ESTINVEST

 

 
Trimite unui
prieten
Tipareste
pagina
Solutionarea alternativa a litigiilor in domeniul financiar non-bancar
www.salfin.ro
Bursa de valori Bucuresti
www.bvb.ro
Depozitarul Central
www.depozitarulcentral.ro
Comisia nationala de valori Mobiliare
www.asfromania.ro
Banca Nationala a Romaniei
www.bnr.ro
 
 
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE  |   TERMENI SI CONDITII  |  HARTA SITE  |   SANCTIUNI INT. ©2003 Estinvest SA. Toate drepturile rezervate.