Login Clienti
Nume cont: Parola:

Home Despre Noi Informatii financiare Clienti Servicii Cariere Contact Ajutor
Taxe si comisioane online Cont demo tranzactionare online
 
Cautare in site  
 
> Stiri > Analiza > Comunicate > Curs > Indici > Rapoarte > NewsIn

Includerea Greciei în Zona euro, în 2001, a fost o greşeală, spune Sarkozy 28.10.2011
sursa: NewsIn  

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat joi, într-un interviu, că a fost greşeală includerea Greciei în Zona euro în 2001, pentru că a avut la bază date economice false, iar ţara nu era pregătită, relatează BBC News.Sarkozy a dat, însă, asigurări, că Atena poate fi salvată, datorită acordului la care au ajuns în noaptea de miercuri spre joi liderii UE şi care a permis evitarea unei catastrofe.


"Dacă Grecia ar fi intrat în incapacitate de plată, s-ar fi declanşat un efect de domino care ar fi afectat întreaga lume", a adăugat el.


În replică, ministrul elen de externe, Stavros Lambrinidis, a declarat că Atena nu a fost sursa crizei şi că nicio ţară nu ar trebui să fie ţap ispăşitor. "Grecia este în mijlocul furtunii, dar nu este sursa problemelor legate de datoria şi deficitele europene", a subliniat el.


"Vedem cazurile Portugaliei, Irlandei, Spaniei şi Italiei. Aşa că nu este de ajutor să transformi în ţap ispăşitor o anumită ţară, când te confrunţi cu o problemă europeană", a adăugat oficialul.


Declaraţiile intervin după ce liderii din Zona euro au ajuns la un acord în trei puncte, descris drept vital pentru a rezolva criza deficitelor din regiune şi care pare să fi fost primit bine de pieţe şi investitori.


În cadrul acordului, băncile au convenit să şteargă 50% din datoria elenă, ceea ce elimină un obstacol major din calea eforturilor europene de rezolvare a problemelor.


Această reducere importantă va duce la o scădere a datoriei elene la 120% din PIB până în 2020, o cifră enormă, dar mai uşor de susţinut pentru o economie aflată în recesiune, în urma măsurilor de austeritate.

 

 

 
Cauta in arhiva
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Trimite unui
prieten
Tipareste
pagina
Solutionarea alternativa a litigiilor in domeniul financiar non-bancar
www.salfin.ro
Bursa de valori Bucuresti
www.bvb.ro
Depozitarul Central
www.depozitarulcentral.ro
Comisia nationala de valori Mobiliare
www.asfromania.ro
Banca Nationala a Romaniei
www.bnr.ro
 
 
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE  |   TERMENI SI CONDITII  |  HARTA SITE  |   SANCTIUNI INT. ©2003 Estinvest SA. Toate drepturile rezervate.