Login Clienti
Nume cont: Parola:

Home Despre Noi Informatii financiare Clienti Servicii Cariere Contact Ajutor
Taxe si comisioane online Cont demo tranzactionare online
 
Cautare in site  
 
> Stiri > Analiza > Comunicate > Curs > Indici > Rapoarte > NewsIn

Derulare Oferta Publica secundara de vanzare de actiuni, sub forma de actiuni si GDR-uri detinute de Fondul Proprietatea SA la societatea OMV PETROM SA, in perioada 06-13.10.2016 06.10.2016
sursa : BVB  

ASF a aprobat la data de 5 octombrie 2016 Prospectul de oferta publica secundara prin care Fondul Proprietatea S.A. ofera spre vanzare pana la 3.641.100.108 de actiuni detinute in OMV Petrom S.A. ( reprezentand aproximativ 6,4 % din capitalul social al OMV Petrom S.A. ).
Pretul de subscriere :
- pentru investitorii de retail : la pretul maxim de 0,244 lei/actiune ;
- pentru investitorii institutionali : la orice pret pana la pretul maxim ( inclusiv ). Pasul de pret aferent subscrierilor este de 0,001 lei.
Oferta este impartita in trei transe („Transele Ofertei”), dupa cum urmeaza:
(1) un procent de 10% din Valorile Mobiliare Oferite (un numar de 364.110.011 Actiuni (sub forma de Actiuni Oferite si GDR Oferite)) va fi oferit initial oricaror persoane fizice si juridice care nu indeplinesc criteriile de incadrare ca Investitori Institutionali sau ca Investitori Mari de Retail (astfel cum acest termen este definit mai jos) ("Investitorii Mici de Retail") ("Transa Investitorilor Mici de Retail");
(2) un procent de 10% din Valorile Mobiliare Oferite (un numar de 364.110.011 Actiuni (sub forma de Actiuni Oferite si de GDR Oferite)) va fi oferit initial catre orice persoana fizica sau persoana juridica care nu indeplineste cerintele de mai jos pentru a se incadra in categoria Investitorilor Institutionali si care subscrie in total un numar de cel putin 1.500.001 Actiuni Oferite ("Investitorii Mari de Retail") ("Transa Investitorilor Mari de Retail") si
(3) Valorile Mobiliare Oferite ramase (un numar de 2.912.880.086 Actiuni (sub forma de Actiuni Oferite si GDR Oferite)) vor fi oferite catre (i) institutii de credit, (ii) firme de investitii, (iii) organisme de plasament colectiv (fonduri de investitii colective, societati de investitii si/sau societati de administrare a investitiilor), (iv) societati de asigurare, (v) fonduri de pensii si societati de administrare a respectivelor fonduri, (vi) traderi, (vii) societati fiduciare (trust companies), (viii) institutii financiare internationale (IFI) si (ix) alte institutii financiare, inclusiv banci depozitare („Investitori Institutionali”) („Transa Investitorilor Institutionali”).
Pretul Final de Oferta la care Valorile Mobiliare Oferite vor fi alocate investitorilor va fi stabilit, la Data Alocarii, de Actionarul Vanzator în consultare cu intermediarii care au calitatea de Manageri, pe baza indicatiilor date de Investitorii Institutionali în cadrul procesului de bookbuilding. Pretul Final de Oferta nu va fi mai mare decat Pretul Maxim. Actiunile Oferite vor fi vandute catre Investitorii Mari de Retail și Investitorii Institutionali la Pretul Final de Oferta.
Pretul de oferta al unei Actiuni Oferite subscrise de fiecare Investitor Mic de Retail va fi egal cu:
(a) 95% din Pretul Final de Oferta pentru acei Investitori Mici de Retail ale caror subscrieri de Actiuni Oferite au fost înregistrate în sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori București în primele 4 (patru) Zile Lucratoare ale Perioadei de Oferta; sau
(b) 97% din Pretul Final de Oferta pentru acei Investitori Mici de Retail ale caror subscrieri de Actiuni Oferite au fost înregistrate în sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori București începand cu a 5 –a (cincea) Zi Lucratoare a Perioadei de Oferta.
În cazul în care oricare dintre preturile care rezulta din aplicarea acestor doua reduceri de pret aplicabile Tranșei Investitorilor Mici de Retail nu este un pret care sa respecte pasul de pret acceptabil pentru sistemul Bursei de Valori București, acel pret redus de oferta pe Actiune Oferita va fi rotunjit în sus la cel mai apropiat nivel acceptabil de pas de pret (astfel încat cea de-a patra zecimala sa fie 0 sau 5).
Subscrierea minima pentru Actiuni Oferite care poate fi realizata de un Investitor Mic de Retail trebuie sa fie de cel putin 1.000 Actiuni Oferite. Investitorii Mici de Retail nu pot efectua subscrieri multiple. Daca un Investitor Mic de Retail transmite mai mult de un ordin de subscriere, toate ordinele sale de subscriere, cu exceptia primului ordin de subscriere vor fi anulate.

 
Cauta in arhiva
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Trimite unui
prieten
Tipareste
pagina
Solutionarea alternativa a litigiilor in domeniul financiar non-bancar
www.salfin.ro
Bursa de valori Bucuresti
www.bvb.ro
Depozitarul Central
www.depozitarulcentral.ro
Comisia nationala de valori Mobiliare
www.asfromania.ro
Banca Nationala a Romaniei
www.bnr.ro
 
 
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE  |   TERMENI SI CONDITII  |  HARTA SITE  |   SANCTIUNI INT. ©2003 Estinvest SA. Toate drepturile rezervate.